Cheetah Outreach!

Igår var jag med om något av det coolaste i mitt liv. Vi åkte till ett räddningscenter för Geoparder och fick även gå in och hälsa på en av dom. Att vilka fina djur! Nu sitter vi på flygplatsen och ska ta oss till vår sista destination på den här resan - Krugerparken! Det bästa till sist helt klart. Hoppas på att få se många fler häftiga djur. Gott nytt år mina vänner!

Franschhoek!

Igår anlände vi till vår nya destination franschhoek. Jag är helt sålt på hela den här grejen, hela det här landet!!! Vi tog det lite lugnt igår när vi kom, la oss vid poolen och utforskade det här mysiga stället. Åt en sen kvällsmat på ett mikrobryggeri och somnade gött efter det. Idag har vi åkt tåg och buss med en så kallad Wine train och provat viner vid olika vingårdar. Och alltså snälla vad trevligt det var. Helt klart en ny favorit syssla på semestern. Ska nog försöka få Filip att vi ska åka på vinterresor i framtiden för det är verkligen livsnjutning på en helt annan nivå. Och det här med vyer, det är så sjukt vackert här så det är nästan overkligt. Man stannar upp ibland och bara tittar runt på dessa fantastiska landskap och försöker ta in att det är på riktigt. Jag älskar Sydafrika och vill helst aldrig åka hem härifrån tror jag. När jag blir stor vill jag ha en vingård i sån här miljö och bara gå runt och mysa hela dagarna med ett vinglas i handen!!!


Table mountain.

Alltså woooow vad världen är häftig på såna här höga höjder. Det kändes nästan overkligt när man stod där uppe på berget och beskådade utsikten. Som en tavla!
Idag var det vår tur att ta oss upp på Taffelberget som ni ser här ovan. Denna gång som sagt med linbana. Gick lite snabbare upp än vad det gjorde i förrgår men vi stod där uppe länge och beundrade det vi blickade ut över. Svårt att ta in allt men jag försökte verkligen njuta för det är inte ofta jag vågar mig upp på höga höjder. Tror kanske höjdskräcken släppt lite efter dessa två berg....

 

Till min stora glädje fortsatte vi sedan till en av stränderna på Clifton beach när vi hade kommit ner på mark igen. Idag är första dagen som vi haft riktigt varmt och solväder. Så vi var snabba med att hyra solstolar och parasoller när vi kommit till stranden. Man har ju alltid hört att solen är extremt varmt här i Sydafrika. Något man kanske inte riktigt tar på allvar förrän det är försent. Ni som känner mig kan nog förstå hur jag ser ut efter en dag under solen.... Imorgon åker vi vidare på nya äventyr. Känns så sjukt att det är sista natten i Kapstaden. Vi kom ju precis???


Cape of good hope.

Idag tog vi oss runt Kapstaden med bil och egen chaufför. På schemat stod det Godahoppsudden och Boulders beach med lite andra snabba stopp på vägen som vår chaufför rekommenderade. Det är ju de här med alla vyer igen. Som jag kommer tjata om mycket men alltså det är så fantastiskt vackert. Man tittar sig aldrig mätt på det!! Vi gjorde ett snabbt ryck vid udden eftersom det började regna rätt kraftigt. Men det sköna med att vara här är att regnet blåser bort lika snabbt. Efter det tittade solen och den blå himlen fram lagom tills att vi skulle besöka pingvinerna. Det är något speciellt med att se sådana djur i frihet och sin normala hemma zon. Något man helst hade velat att alla djur skulle få leva i såklart... vi avslutade med ett sista stopp vid den berömda gatan här i Kapstaden Bo Kaap och alla dess färgglada hus. Tänk att lite färg kan dra till sig så många människor. Tror jag ska försöka övertala Filip att måla om vårt hus hemma i någon rolig färg. Tror inte det kommer gå hem faktiskt.... imorgon är det sista dagen här i Kapstaden innan vi rullar vidare, så imorgon gör vi ett sista försök upp till Taffelberget.


Lions Head!

Tadaaaaa! Vi gjorde det, kanske inte så förvånat med att resten av gänget klarade av det men jag trodde aldrig jag skulle våga GÅ upp hit på 669 meters höjd. Det är bland det jobbigaste, läskigaste och mest fantastiska saker jag utsatt mig för här i livet. Men så jävla värt all rädsla och kämpade när man väll kom upp. Finns inga bilder i världen som kan göra utsikten rättvisa. Och det som är värt att nämna här är att jag inte tvekade en sekund på att fortsätta upp. Även när stigen tog slut och man själv fick hitta en väg upp, bland en massa stenar och berg så fortsatte jag. Det som också är värt att nämna är att jag inte kommer bli en bergsklättrare i framtiden, eller kanske inte ens utsätta mig för nåt sånt här mer igen. Men just där och då var det värt det. Nästa berg vi ger oss upp på är med linbana, till taffelberget. Men innan dess ska vi imorgon hälsa på pingviner och åka på roadtrip till olika stränder. Har jag sagt att jag älskar semester? Och att resa? Och att utforska världen? Nu har jag gjort det i så fall. Godnatt1


Kirstenbosch Botanical Gardens!

Idag turistade vi mestadels på buss med några stopp på vägen. Bland annat på en helt fantastiskt botanisk trädgård, en gigantisk sådan med utsikt över taffelberget och Kapstaden. Vi tänkte först ta oss upp på berget men när vi gick upp imorse såg vi inte toppen för att det var så dimmigt. Så vi fick ändra om planerna och hoppade på en buss istället. Och alltså snälla, Sydafrika kan nog vara ett av dom finaste ställena i världen. Det är så vackert med alla dessa vyer så man tror man drömmer. Ett annat sånt där nypa sig i armen tillfälle idag var maten vi åt ikväll. Jag visste först inte vad jag beställde in förrän efter att jag googlade upp det. Men nu vet jag att en springbock betyder gasell, som typ ser ut som rådjuren vi har hemma. Blev lite tveksam efter den beställningen men wooooooooow vad gott det var. Dom är helt fantastiska på kött här och det är ju ändå något man gillar! Imorgon gör vi ett nytt försök med att ta oss upp på antingen Taffelberget eller lionshead. Hoppas på molnfritt. 

Och förresten, God Jul på er!

 




Touchdown Sydafrika!

Efter 23 timmar av resande anlände vi till detta fantastiska land - SYDAFRIKA! Det är ju så jävla trevligt med semester av alla dess sorter. Men jag tror att den här resan kommer vara bland de bästa resor vi gjort. Jag vågar nästan säga det. Och efter vad Kapstaden bjöd på idag är jag ännu mer övertygad. Vilken helt fantastisk stad. Och mat hallå??? Ingen risk för att gå hungrig under den här resan, eller tappa några kilon heller för den delen haha. Ser så mycket fram emot dessa veckor i detta land. Även om det kommer vara två jobbiga dagar för mig som julfantast att jag inte är hemma, så tror jag att mina nära och kära där hemma tycker det är liiiiite jobbigare att jag inte närvarar i år på två av dom viktigaste dagarna vi har. Tur att FaceTime finns. Julafton imorgon. Jippi.

Årets enda julbord & sjukstuga.

Jag som trodde att det var årets julbord som satt sina spår i lördags, trodde fel. För när jag i tisdags forfarande kände mig bakfull och tung i huvudet insåg jag att jag åkt på den där influensan som alla pratat om hela hösten. Den som jag klarat mig ifrån under dessa månader, och 5 dagar innan livets resa hittade den till mig. Jag har varit sängliggandes i tre dagar och lär nog inte komma upp till jobbet imorgon heller. Att det alltid ska hända något innan jag ska resa, och är det inte innan så är det under. Jag hoppas verkligen att jag piggnar till innan söndag och att jag får njuta av min semester utan att det ska hända något mer. I så fall kan jag ta att jag legat sjuk hela den här veckan....Tills söndag ska jag dricka te och ingefära shots varvat med hostmedicin och ipren. Kanske ringa hit någon som får packa de sista åt mig, Det får nog bli mammas hjälteinsats. Tack till mig själv för att jag lever med mina listor i såna här lägen. 

Välkommen December!

Gårdagens aktiviteter i bilder har ni här ovanför. Att man inte unnar sig sånt här lite oftare är ju en fundering jag har. För man känner ju sig som en helt ny människa efter en sån här dag. Lugnet framförallt. Och det behövde jag efter dessa veckor.
 
Har suddat ut och skrivit om den här texten säkert 10 gånger nu för att jag tycker det är jobbigt att skriva om antar jag… Men dem senaste veckorna har det varit ombytta roller vid den här tiden på året, då det annars är jag som brukar må dåligt och ha ångest. Jag har sluppit det i år, och gått in i nån typ av bubbla för att man verkligen vill göra allt för dem människorna som betyder mest i livet. Man vill ju bara att dem ska må bra och försöka ge tillbaka allt stöd som jag fått under åren när det varit tufft. För dem betyder ju allt för mig! Därför hinner man inte riktigt känna av själv hur man mår, på både gott och ont. Gott för mig denna årstid tror jag. Men nu får det vara slut med olyckor och sjukdomar, för nu går vi ju faktiskt in i den mysigaste månaden på året. Och jag vill verkligen försöka njuta av December innan vi lämnar landet. Nu tänker vi positivt och klappar mig själv på axeln för att jag har klarat av denna hösten. Och till alla människor jag har runt omkring mig - min familj, min pojkvän och mina vänner – er älskar jag. Tack o hej!

RSS 2.0