Mini ♡

Vi ska ha bebis!!!

Det känns så overkligt att prata öppet om detta nu, som varit vår lilla hemlighet sen i början på Oktober.  Men nu går det nästan inte hålla det hemligt längre, för nu ser jag inte bara tjock ut utan nu börjar det bli en liten kula. Det har dock varit svårt att smyga med det på jobbet, eftersom jag mått väldigt dåligt och behövt springa på toa varje morgon sen vecka 7… Så nu vet alla varför jag betett mig lite konstigt i höst och vinter haha!


Så hur mår jag? 
Tackar som frågar, jag började som sagt kräkas i vecka 7 och gjorde det varje dag fram till vecka 15 ungefär. Därefter har det varit någongång i veckan, typ varannan dag… Har trott flertal gånger att nu jäklar vänder det. Men icke… Och det fick jag tro i hela 10 dagar denna gången, innan jag idag började min morgon med att kräkas. Och även lunchen har jag inte fått behålla idag. Men jag kämpar på. Jag sover mestadels av min lediga tid, har aldrig varit såhär trött och aldrig sovit efter jobbet på eftermiddagarna. Nu är det rutin. Min hy har varit ka-ta-strof fram till nu ungefär. Jag som aldrig annars har haft dålig hy har fått lägga en förmögenhet på olika ansiktstvålar och krämer. Men nu hoppas jag att det där gravid glowet ska komma som man tydligen ska få..

Så vad har hänt dessa första veckor? 
Jag har såklart varit hos barnmorskan några gånger, gjort ett ultraljud och lyssnat på väldigt mycket gravid poddar. Jag har ju förstått att vara gravid under corona inte ger den där helhetskänslan som vi i vanliga fall, utan en pandemi, skulle känt. Filip får inte följa med på några besök, vilket gör både lite ont i hjärtat och stress i kroppen. Man känner sig faktiskt väldigt ensam och lite förvirrad av att behöva gå själv. Och det som gör mest ont att han inte får vara med på är ju såklart ultraljuden.. Nästa vecka ska vi på det stora ultraljudet, där vi kan få reda på kön. Hade Filip fått följa med, så hade vi tagit reda på könet. Nu gör vi nog inte det.. Men vad det än blir är det så välkommet! Jag tror på tjej och Filip tror på kille, såklart haha..

Så, idag går jag alltså in i vecka 19. Om en vecka har halva tiden gått vilket känns så sjukt. Har denna första halvan gått fort så antar jag att det kommer gå ännu fortare nu resterande 20. Jag hoppas bara att smittspridningen lugnar ner sig. Så vi slipper sättas i karantän flera veckor innan beräknad födelse senare i vår, och så jag som gravid vågar mig ut för att inhandla bebis saker.. Vi kommer ju som sagt behöva köpa rubbet. Jag skulle även behöva åka och shoppa kläder till mig själv också. Det är inte mycket som passar i garderoben just nu. Än så länge lever jag i mjukisbyxor och stickade tröjor, eftersom jag jobbar hemma och har gjort det sen efter jul. Ni förstår ju att jag känner mig lite isolerad då va. Är lika glad som en hund hade varit varje gång Filip kommer hem efter jobbet och jag äntligen får prata med någon… Men om två veckor ska jag nog tillbaka till jobbet och jobba på plats fram tills det är dags för mammaledighet. Det är så sjukt och så overkligt att skriva om detta. Tycker det fortfarande är overkligt att det växer en människa i mig.. Och nästa torsdag ska jag få se lilla mini i magen igen. Så overkligt som sagt, men vi är så lyckliga och så tacksamma. Tack livet!!


Årsresumé 2020

 
När året inte riktigt blev som det skulle... Tänk att jag på riktigt trodde att vår London resa skulle bli av när jag skrev det förra inlägget, för snart ett år sedan. Lite visste vi då, att det bara var början av avbokade saker och en förändring i vår livsstil. Så vad gjorde vi 2020? Vår Londonresa blev ju som sagt avbokad så vi tog resepengarna därifrån till att lägga ny uppfart. Det slutar alltid med att nöjespengar går till huset känns det som :)))) Herrejävlar vad vi slet med dessa stenar, för en gång skull var jag faktiskt ganska delaktig i det projektet. Tro det eller ej... Även om Filip gjorde rätt mycket själv. Men sten för sten la vi ut och bankade ner. På 5 dagar hade vi (Filip) tagit bort asfalten, jämnat ut uppfarten, och lagt alla dessa stenar. Vad kul tänker ni som fortfarande är kvar på den här sidan att jag efter ett år ägnar ett inlägg åt en garageuppfart :). 
 
Men vi gjorde ju faktiskt lite skoj förra året, även om vi var väldigt noga med att följa alla rekomendationer och stängde in oss på helgerna ganska mycket.. Filips födelsedag firade vi på tylösand, även årets varmaste dag. Helgen efter var det midsommar och efter allt kaos och ångest med hur det skulle firas så bokade vi spa även den helgen, i sista sekund verkligen.. Tror till och med vi bokade på självaste midsommar. 
 
Det blev semester och vi flyttade ner till Halmstad. Vi som skulle börjat vår semester med en vecka i Spanien fick även där en avbokad resa och tänka om .
Ett obligatoriskt besök i vår fina huvustad gjordes också. Turisttomt och väldigt skönt att gå runt i Stockholm. Vi stannade till en natt i fina Trosa innan det var dags att åka till Halmstad igen. Vi avslutade sommaren med bröllop, men inte var det vårt detta året heller... Tror kanske det är jag som får ta tag i det där om det ska bli något i bröllop i framtiden... 
 
Så hur mådde jag 2020? Jag-mådde-skit. Och jag tror att många andra också gjorde det förra året med tanke på omständigheterna. Den ångesten var på en helt annan nivå, det kändes som att jag blivit av med flera år av levnad. Hade panik över att ett helt år kommer gå utan att resa och bocka av saker jag vill göra i mitt liv. Tråkigt att jag la så mycket energi på det, för det kunde ju varit mycket värre. Mycket mycket värre... Alla i min omgivning har fått vara friska, jag har fått jobba hela året utan permittering, jag har umgåtts med min familj mer än vanligt. Och nu när jag ser tillbaka på förra året är jag väldigt tacksam, för allt. För mina vänner, familj, Filip, livet. Har ni hört va, det är nästan alldeles för positivt?! Något väldigt positivt hände i höstas, som fick hela min värld att ändras och min inställning i livet blev en helt annan tanke. Mer om det senare, men kul ska det bli att få skriva om det här. Det är ju som sagt mest för min egna skull som jag fortfarande tittar in här. Med det sagt, så är jag nästan säker på att 2021 kommer bli det bästa året i mitt liv.
Om allt går som det ska. Kommer vara evigt tacksam ifall allt gör det. 

RSS 2.0